Uw medewerkers hebben door het statische aspect van hun beroep een verhoogde kans op klachten van het bewegingsapparaat, denkt u hierbij aan rugklachten, nekklachten of RSI. De medewerker is zich hier zelden van bewust, want hij doet toch geen “zwaar” lichamelijk werk als hij achter de pc of laptop zit of de tablet gebruikt.
Tegelijkertijd wordt van uw medewerker meer flexibiliteit verwacht om mee te gaan in het nieuwe werken, thuiswerken en werken met een flex werkplek.
Als de medewerker zich meer bewust is van ongunstige/foute gewoonten, dan kan uw medewerker zijn gedrag aanpassen en zo uitval door ziekteverzuim voorkomen.

zitten en werkplekWerkhoudingbewust geeft inzicht, tijdens de workshop, voorlichting of training in gezond bewegen op de werkplek en de belastende factoren bij zittende werkzaamheden. Werkhoudingbewust geeft advies om klachten te voorkomen en te verminderen, zodat de medewerker duurzaam kan blijven werken.
Voldoende aandacht wordt besteedt aan de verschillende werkplek mogelijkheden, hierbij kunt u denken aan, zit/sta werkplek, flexwerkplek, thuiswerkplek, het zitten in de auto. Ook besteden wij aandacht aan; werkwijze, werktaken, werkhouding.